Myskväll med Så ska det låta :)

Tacos, chips och godis. Det sitter fint en fredagkväll ska ni veta! Fast man har redan hunnit trycka i sig så mycket att det inte är gott längre...
Det är myskväll ikväll. På hög nivå. Jag och mamma har tagit över soffan och TV:n och nu börjar Så ska det låta! Skitbra det här! :)

Puss på er!

//

Körskola, semla och matteplugg.

Jag och kusin besökte körskolan idag. Vi skulle skriva in oss på en teorikurs, men han skulle inte ha någon förrän i augusti. Jag fyller i augusti. Inte riktigt vad jag planerat kanske. Men jag blev i alla fall uppskriven, allt tack vare att jag även ska ta mc-kort. Jag vill gärna ta bil och mc tillsammans, och det var bra att jag tänkte så ändå. För i november kommer det ändras regler med motorcykelgrejset. Vill inte gå in på det för ärligt så fattade jag inte mer än att det skulle kosta mer. Jag är fattig student, jag vill undvika det.
Men jag vill ha kusin med mig! <3
Efter vi varit och i alla fall frågat, så gick vi och tog oss varsin semla, för det var vi värda :) Vi besökte bokrean också, men där var inget intressant faktiskt. Fast jag har ingen tid kvar att läsa för nöjes skull, så det gjorde väl inte allt för mycket.
Efter en cykeltur hem i regn var det dags för att plugga matte. Jag har nämligen prov imorgon. Jippe...
Wish me good luck!

//

MVG i allt - Here we go!

Fick ett väldigt trevligt besked idag. Fick MVG på fysik B provet vi hade innan lovet. Det var en sådan lättnad för det kändes jättehemskt efteråt. Trodde inte att jag skulle klara det. Så jag blev verkligen glad, och jag tror inte ni förstår hur. Jag har kämpat hela tiden i gymnasiet för att nå MVG i alla ämnen, bara för att kunna bli veterinär. Nu börjar jag känna hur mina krafter börjar ta slut. Eller snarare mina kraftreserver. Och hur har det gått? Jodå, jag är väl inte allt för missnöjd. Har två eller tre VG, kommer int ihåg. Resten är MVG faktiskt. Men det är halva vägen kvar nu och jag får inte sluta kämpa!

Puss på er!

//

Sista lovdagen

Det känns aningen jobbigt att det är sista lovdagen. Det har gått så fort! Men lite har jag allt hunnit med. Jag har både kört lasergame och åkt pulka. Sedan har jag förstås pluggat en del, fast jag borde pluggat mer än jag gjort... Men det är väl inget att göra åt det nu. Idag är mitt mål att göra klart engelskaredovisningen jag har på tisdag. Sedan är det bonus om jag hinner med lite matte och kemi också. Men det tar vi då.

Fram tills nu har jag bara legat i soffan och slöat. Har haft så himla ont i huvudet att det inte är sant. Som tur är börjar det släppa nu. Så då finns det ju ingen ursäkt för mig att sitta här längre!

Puss på er!

//

Melodifestivalen någon?

Melodifestivalen börjar nu, och det är inte precis så att jag rusar till tv:n...
Jag har verkligen ingen lust att titta. Jag minns att jag tittade förra året, men det var abra för traditionens skull. Ni vet, det hänger tungt över axlarna. Man gör saker man gjort i alla år för det känns tryggt. Och nu när jag hör ett gällt ljud från nedervåningen är jag glad att jag brutit dessa traditioner! Varför sitta och titta på något jag inte får ut något nöje av? Jag säger VÅGA VÄGRA MELODIFESTIVALEN!

Annars har det varit en duktig dag.  Jag och mor var på gymmet vid tio, och när vi var färdigduschade begav vi oss till stora staden Nybro mest för att shoppa Jobbtröjor till mig. Måste lämna in dem på jobbet så de kan fixa ett tryck på dem :) Så tre tröjor bidde det. Köpte även en foundation hör och häpna!




Så det var väl min dag i korthet antar jag. Nu ska jag göra vad som helst förutom att sitta framför TV:n ;)

Puss!

//


Räkmacka och godis.

Mamma var duktig och gjorde jättegoda räkmackor, så nu är jag riktigt mätt! Det toppas med att snatta lite godis av bror. Han blir inte så glad... Han är nog inte glad överhuvudtaget på mig bara för att jag sitter här när han har kompisbesök, men det skiter jag i :) Det är alltid trevligt med lite annat folk här hemma än bara familjen faktiskt. Känner mig nästan lite sällskapssjuk ;)
Min bror har rätt, jag borde egentligen inte sitta här. jag har massor av plugg att göra! Engelskan har jag bara knaprat lite i kanterna på... Men det får jag ta imorgon.
Efter gymmet,
och efter besöket på stan.


Visst är min mamma duktig!? :)

Puss!

//


Trevlig friluftsdag med mat och pulka! :)

Det blev inte så mycket pulkaåk för min del, men jag gav det ett par försök minsann! För min del blev det mest fika fika fika, och sedan grillad korv såklart! Jag har haft en tokmysig dag och jag tror att övriga inblandade instämmer? Mina misslyckade bullar jag bakade igår var uppskattade ändå, då jag bara fick fyra st med mig hem. Och Linnea hade gjort en riktigt god kladdkaka! :)
Så alla bidrog vi till den härliga stämningen och höjdpunkten enligt mig var när vi satt vid elden och myste och åt korv, men det är ju jag det! Tänkte bjuda på lite bilder av dagen också :)




Puss på er!

//


Från "Killermaskin" till Dagmamma.

Steget är kanske inte så stort som man kan tro. Inte för mig i alla fall.
Lasergame stod på schemat idag och vi var tio personer som hoppfullt entrade lokalen. Det ska erkännas att jag inte var en "killermaskin", men jag var faktiskt bättre än förväntat! Jag trodde att jag skulle ligga i ett hörn och beskjutas varannan sekund. Men tji fick jag! 10 100 poäng kan man ju vara glad över :) Fast vårt lag förlorade, även om jag var på vårt lag och var stjärnan *host*. ;)

Och nu när jag kommit hem, duschat av mig röken och svetten och ätit lite började jag med att baka goda kanelbullar. Det är nämligen så att imorgon ska vi bege oss ut till pulkabacken. Jag och mitt lilla härliga kompisgäng ska mysa i pulkabacken och jag tänkte bjuda på lite nybakta bullar :)
Jag är nog lite gängets Dagisfröken. Inte mamma kanske, men jag hyser olika starka moderskänslor till varenda en. Och så vill jag att de ska må och ha det så bra som möjligt, för då mår ju även jag bra! :) Jag är en sådan person som kan må rysligt dåligt om mina nära och kära mår dåligt. Sån är jag det!
Nehe nu väntar degen på att bli utbakad.

Puss på er!

//

Lov + Mat = Sant!

Första riktiga lovdagen idag då.
Jag lovade mig själv igårkväll att i alla fall börja lite med matten.
Eller kemin.
Eller Engelskan...
Men tji fick mina planer! Det blev än slödag i soffan med massor av småätande.
Jag börjar tro att lov och småätande hör ihop. Man sitter hemma helt ensam, har inget att göra eftersom du inte orkar plugga. Vad gör man då? Jo, man gräver runt i skafferiet tills man hittar något som är ätbart, helst sött. Sjukt är det. Likadant för mig varje lov typ. Blir så himla sötsugen och går och äter hela tiden (oftast gurka...). Tur att sportlovet bara är en vecka kort..!

//

Träning, plugg och ingen tid!

Det är synd att jag ibland har långa uppehåll här på bloggen. Jag tycker väldigt mycket om att skriva, om än bara några rader. Det får mig att slappna av liksom. Därför har jag inte satt något tvång att jag måste skriva si och så många inlägg per dag eller vecka. Då blir det ju inte lika roligt och avslappnande längre, då blir det ännu mer press (vilket jag har nog av p.g.a. skolan). Därför får ni tåla att det ibland går ett par tre, fyra dagar, för jag har helt enkelt ingen tid.

Dagen har bestått av skola. Inga överdrivet jobbiga lektioner: Idrott, svenska (norska),  engelska och matte. En vanlig skoldag helt enkelt. Sedan kom jag hem och åt härligt god kycklingfilé med klyftpotatis och sås. Mamma och jag ville känna oss duktiga, så vi begav oss till gymmet :)

Och nu sitter jag här vid den bärbara datorn framför TV:n. TV:n visar Antikrundan, vilket jag också tittar på, hur töntigt ni än tycker det låter. :)

Vi får se när vi hörs igen!

//


Gym + Semlor = Sant?

Idag har varit en helt okej dag. Än så länge.
Jag och mamma har varit ritkigt duktiga och besökt gymmet på förmiddagen. Det var inte mycket folk alls och det var skönt :)
Sedan har vi lagat mat, och jag har pluggat en massa biologi, ska preccis börja på Fysiken när jag märker att mamma bakar semlebullar. Mums på det!

Har er söndag varit bra än så länge?
Jag hör i alla fall av mig senare. Kanske.

Puss på er!

//

Lördag, underbara lördag.

Det var skönt att få ligga kvar i sängen till kvart över elva, traska ner i morgonrock och duntofflor och käka frukost. Det var mer än skönt faktiskt, underbart är nog rätt ord. Jag längtar oftast till helgerna (vem gör inte det!?), mest för de trevliga sovmornarna man unnar sig :)
Klockan är ett, och jag myser fortfarande i morgonrock och pyjamas. Kanske dags att ta tag i sitt liv nu? Plugga lite och så menar jag. Fast egentligen har jag ärenden på stan. Behöver ny foundation, fast det kan ju förståss vänta. Det är ju inte skitviktigt...

Nybro open är det ju nu i helgen också. Vi får se om jag orkar pallra mig ner dit å leka social ;)

Puss på er!

//

Reception för klagomål på sitt liv, tack?

Glöm gladdagen. Den gick up i rök så fort jag satte min fot på skolan. Är ni förvånade? Det är inte jag. Inte ett skit.

Det är så mycket som är på gång i mitt liv (och med mitt liv menas helt enkelt skolan) att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Det är komplettering hit, prov dit, dit och dit, jag ligger efter här och har läxa där. Men jag har kommit på att man inte kan klaga på sitt liv.
För vart ligger den där disken där man kan gå fram och klaga på sitt liv? Har man inget öppet köp eller bytesrätt? För ibland vore det faktiskt ritkigt skönt att få byta bort sitt liv mot ett nytt. Då skulle jag slippa fysiken och matten. Då skulle jag kanske ha Mvg i allt utan att anstränga mig.
Men nu finns inte den där receptionen, och då kan jag inte längre gå fram och klaga på mitt liv och kräva ett nytt. Jag är fast i den här smeten ett tag till.

//


Gladdag :)

Jag är fortfarande sjuk och det är inte alls bra! Jag vill träna, jag vill rida och jag vill bara kunna göra vad jag vill.
Men om jag nu skulle gå och tänka så hela tiden skulle jag vara totalt nere, så därför blir jag glad av småsaker, som till exempel min spegel.Den kostade 149 kronor, och jag bara älskar den!
Andra saker jag är glad för just nu är min fantastiska sovmorgon och korta skoldag. Och min hemmalagade mat som idag är kycklingfilé, klyftpotatis och currysås. Bättre än korv och potatismos eller vad det nu serveras i skolan...



Puss på er!

//


Inflyttningsparty och Biorecension

Okej, att anordna ett inflyttningsparty bara för att man gjort om allt i sitt rum kanske är att ta i? Men jag är så glad! Äntligen så kan jag trivas i mitt rum. Och det är nog inte bara jag som är glad, för mamma har nog dragit en lättnadens suck. Nu kanske mina grejer inte kommer att ligga utspridda i hela huset ;) (bara kanske..)
Som ni säkert förstår kan jag inte låta bli att lägga upp i alla fall en bild av det färdiga rummet (plus en bild av den fina spegeln från den otippade affären ÖB):

  (bry er inte om sjuklingen som sitter nere på spegeln, titta på den fina ramen istället ;D)

Visst blev det fint ändå? :) Men nu till en helt annan sak.
Vi var ju ett tjejgäng i Kalmar igår, och det blev väldigt lyckat anser jag!
Först åt vi underbar mat på Zorbas. Himmelskt gott!
Sedan var tanken att vi skulle se på bio, och bio blev det (trots att vi missförstått varandra och inte bokat biljetter). Jag fick tillslut se den efterlängtade Benjamin Button, och vet ni va? Den var precis så bra som jag trott! Och att Brad Pitt har huvudrollen gjorde det inte sämre ;P.
Tack flickor för en trevlig kväll <3

Ojsan vad jag babblat på nu! Hoppas ni orkade läsa!

Puss på er!

//

RSS 2.0