Segt

Internet verkar vara minst lika segt som jag idag...
Varit hemma hela dagen.
Feber
Matte
Underbart?
Nej!

Jag hatar det där med att vara sjuk! Ja, jag tror ju inte att någon egentligen gillar det (i så fall är man sjuk, och det någonstans i övre trakterna...).
Jag hatar den där näsan som inte kan bestämma sig för om den vill vara snorig eller täppt.
Jag hatar den där svidande känsaln i halsen som om någon virat en taggtråd i strupen på en.
Jag hatar den där värken man ahr i kroppen av febern. I alla leder, så man känner sig sjuk och gammal.

För att känna mig lite bättre bestämde jag för att färga håret. Blått blev det, mer åt det lila hållet.
Chips har jag ätit också!

Planerar skoldagen imorgon så jag kan smitta så många som möjligt!

Ciao!

//

Och priset för Helgens bästa vänner går till...



...
Toarulle med mjukt Lambipapper
och  Fruity Fresh Lemon och Fruity Fresh Honey.

Matlagning och målamåla!

Matlagningen är i full gång hos familjen Carlsson och det är vanlig fredagsmat på menyn: Tacos.
Samtidigt försöker jag sitta här så mycket som möjligt. Försöker skriva här medan jag kladdar dit lite fler detaljer på mitt kommande "mästerverk" (långt ifrån men ändå). 
Förr målade jag av vänner, men känner att ajg inte vill pina dem med det mer! Nu blir det direkt från huvudet ner till pappret och det är extremt svårt! 

Puss på er!

// 

Dålig start?

Fick en ganska dålig start på dagen.
Började med att min cykelnyckel gick av (i jackan!!). Förtvivlad för att lämna min nya älskling olåst ringde jag hem. Svarar någon? Jag har ingen aning eftersom jag inte hörde ett skit i andra änden av luren. Det innebar då att min högtalare till telefonen hade gått sönder. Och jag som ALDRIG pratar/ringer till folk. Ytterst sällan! Varför ska saker och ting inte fungera när man väl behöver det? Istället fick det bli knasig lösning som innebar cykeltur hem och skjuts tillbaka till skolan. Vad gör man inte för att få ha sin cykel kvar?

Hoppas eran dag började bättre än min och vet någon något roligt som händer ikväll?

Ciao!

//

Dåligt med uppdatering...

... och jag kan enbart skylla på mig själv! Dålig stil av mig, men jag känner att jag dels inte har tid att skriva och sedan inte har en aning om vad jag ska skriva om, för det händer inte överdrivet mycket i mitt liv.
Men idag ni! Då hände det grejer! Då var det fotografering med Greber som gällde. Jag fick rastaflätor och namnet Barbara...

...Kom på en annan sak med. Jag ogillar matte skarpt ibland. Förstår mig inte på det!

Ciao!

//

Dags för dunjackan?

Slutet på augusti känns uppenbart och nu kan man inte längre undvika att september kommer in i bilden. Fast ett par dagar är det ändå kvar av augusti, och augusti förknippar man väl ändå med sommar?
Det märks inte, och definitivt inte på vår skola.
Man cyklar dit på morgonen, går till första lektionen, och man upptäcker att det är iskallt i salen! Det kan inte vara "varmare" än 10 minusgrader och man sitter nära varandra för att hålla värmen. Massage funkar också bra för att få igång blodcirkulationen. Sudden är så hårda att de är helt värdelösa, och man får bryta av snortappar från näsan.
Lovely lovely August!

"Elever koncentrerar sig bättre i svalare klassrum". Jag tror lite på det konceptet, men någon måtta ska det vara! Svalt är inte lika med Arktis. Inte ens ungefär lika med...

//


Skrivtorka...

...Och jag vet att jag inte är ensam om det problemet?

Skolan har dragit igång med speedad fart, och det märks verkligen! Just nu försöker jag sitta och planera in proven vi fått reda på att vi ska ha. Och allt enligt den där boken jag läst... Pust säger jag, det blir jobbigt det här!

Nåväl, på torsdag är det fotografering med skoltidningen som gäller, och vi ska försöka hitta på något roligt! :)
Förslag från någon välkomnas gärna!

Något som ändå känns rätt bra nu, är att jag vet att jag inte börjar förrän 10 imorgon. Det gör att livet känns lättare att leva :P

Några punkter jag skulle falla på om jag skulle bli nunna:
- Jag måste vara 25 år för at få kunna börja min prövotid (på 8 år) i klostret
- Du har bara 1½ timmes fritid på kvällen (visst, egentligen har jag inte mer nu känns det som, men ändå!)
- Du får endast prata mellan 12.15 och 13.00 varje dag (Där faller jag direkt!)
- Tittar typ aldrig på tv (Ja, nyheterna då och då)
- De lämnar inte klostret mer än nödvändigt (Jag skulle då klättra på väggarna redan efter första dagen!)
- Du är Guds kompis. Det där religiösa är inte min grej men visst händer det när jag är i riktig kris att man slänger av en "Kära Gud..." men jag gissar på att det inte är tillräckligt.

Så, nu vet ni det!
Ciao!

//

Länge sedan sist..!

Ja herregud, nu var det länge sedan jag skrev!
Okej, tre dagar eller något, men man glömmer fort!
Vart sitter startknappen på datorn? Hur kommer man ut på internet nu igen, och vart sitter alla bokstäver på tangentbordet!?
Okej, skämt och sido, men jag har (för en gångs skull) haft väldigt mycket att göra!
Fredagen var fullspäckad, och lördagen ägnades åt Tingsryd och Börjes Hästshop :) Jag hade till en början tänkt tråka ut er med bilder på mina nya ridbyxor och annat dylikt, men sen tänkte jag efter...
Fredagskvällen (om jag nu ska berätta i lite okronoligisk ordning) var mycket trevlig tycker jag! Verkar vara precis vad jag behövde :)

Och igår... Vad gjorde jag då..?
Jag var så sklutkörd, kroppen kändes som ett avdomnat blåmärke så jag låg bara i soffan och läste och läste och läste... Men sånt är ju mysigt det också!

Nu ska jag byta om till sprillans nya ridbyxor och annat nytt! Ska bli spännande ;P

Ciao!



 (ser ni vad det är?)

//


Skattjakt

På vår Gymnasieskola (Åkrahäll) har vi under insparksveckan (första veckan) något som kallas "Skattjakten". Nu är det så att vi (Alla tvåor) inte får vara med, men jag var där ändå! Hejade fram vårt arbetslag (NV) och tog en del kort. Det var kul, det var bra stämning och det var lite kyligt på slutet.

Imorgon blir vekrligen heldag! Vi (Vår klassföreståndare Jens) har bestämt lekar till ettorna och treorna. Efter det hoppar jag på bussen eller tåget till Kalmar för att jobba! Jag är helt övertygad om att jag har glömt bort precis allt! Skulle då inte förvåna mig ett dugg!
Efter arbetet bär det av hem i räserfart! (svensk stavning! T.o.m lite småländsk?) Jag kommer ändå att missa bussen som åker iväg mot destionation festplats. Sen ska jag bara ha roligt!

Och lördagen kommer jag att ägna i Tingsryd med mor min och bara en massa hästgrejer! :)

Puss på er!

//

Vad är detta?

Man sitter och skriver ett lagom långt, bra inlägg. Vad händer? Jo sidan nekas när jag ska ladda upp.
Det är... jag finner inte ord för det, men visst blir man irriterad. Nu försvann ju allt det där braiga. Kommer jag ihåg det? Min hjärna har utsatts för tortyr i form av skola, vad tror ni? (Visserligen ser jag inte att få ny kunskap är som tortyr, men min hjärna har verkligen laddat ur under sommaren, och den är trögstartad!)

Nåväl, jag får erkänna att jag är helt slut efter en dag i skolan, med läsning enligt schema. Och det var ändå en "kort" dag!

Hur ska då detta gå?

Imorgon är det idrott som gäller, antagligen ett hårt fyspass. Sedan är det planering av lekar och sedan kanske lite skattjakt? :)

(för säkerhets skull kopierar ajg detta inlägg så att datorn slipper flyga ut genom fönstret. Bara så ni vet)


//

Drog...

En del pratar om laster de har, och saker som är som droger för dem.
En del gillar Mineralvatten, andra cola.
Jag har nog funnit min drog.
Det är inte så att jag dricker massor av denna vätska hela tiden, men när 2 liters förpackningen väl står där i kylskåpet kan ingen stoppa mig!

Multivitamin, denna flytande massa som inte alls är så nyttig som den låter, Jag älskar dig!




Titta på denna härliga färg, så inbjudande, så MUMS!

Behöver jag hjälp?

//

Skoldags!

Helvetes natt har det varit. Knappt sovit en blund, så man "vaknade" och var ganska trött.
Men skoldagen blev väldigt bra i alla fall!  Så bra som första skoldagar nu kan bli?
Återseende av klasskamrater ( Inga drastiska förändringar, har tiden stått stilla?) var väldigt trevligt och en ny lärare blev välkomnad till klassen. Spännande med lite nytt :)

kan man vara såhär trött, så tidigt? Jag hoppas verkligen att jag kommer att få sova mer än inatt. Var jobbigt att kliva upp ska jag säga er!

Jag hoppas att er första skoldag och liknande var till eder belåtenhet :)

//

Städning avklarad :)

Är stolt över mig själv faktiskt. Hela nedervåningen är städat och jag (jag!) har faktiskt tvättat två tvättar. Jag suger på att tvätta, men det verkar ha gått vägen. Något jag inte hann med var att tvätta cykeln, så skolåret får börjas med mossig cykel :)

Det har varit sommaruppehåll med ridningen och idag var det äntligen dags för återseende! Visserligen i en ny grupp, men samma hästar! Åh, som jag har längtat och det var underbart! Nu längtar jag redan till nästa måndag! Och måndagen efter det...

//

Städning pågår!

Min plan var att gå upp tidigt idag. Halv elva blev det. Hur ska det gå imorgon, första skoldagen? Antagligen kommer jag inte att sova många blundar. Just innan skolan börjar är jag nervös, så jag ligger mest och vrider in mig i täcket. Förhoppningsvis kommer jag inte att vara så nervös och ångestfylld som jag var förra året, då första dagen på gymnasiet väntade. Nu börjar andra året, och också det jobbigaste. Hur ska det gå? Mitt mål är Mvg i alla ämnen. Låter kanske lite väl högt, men måste man så måste man! Och jag har faktiskt alltid haft mottot: 
Sikta högt. Misslyckas du med målet, har du förhoppningsvis ändå nått en bra bit på vägen.

Jag ska kämpa tills jag stupar! Även om jag kommer att vara en som inte har något liv, eller en som inte hinner blogga...

Nog prat om skolan, det kommer jag ändå få nog av hädanefter.
Dagen till ära tillägnas storstädning! Har redan hunnit med kök, vardagsrum och matplats och ska snart ut till hallen bland alla skor, och sedan kanske upp till det som verkligen behöver städas, vid "mitt" skrivbord och datorn.
Varför gör jag detta frivilligt, för det är inte precis roligt och trevlig, men jag gör det för att jag vet hur glad min mor blir när hon kommer hem, och det räcker för mig!
Nu ska jag inte slösa mer tid på detta!

Ha det trevligt, ni som är inne på er sista sommarlovsdag, ni som börjat idag, eller ni som börjar senare!

//

Daimkakeleverans?

Grillkvällen igår var väldigt trevlig. Det blev förstås grillning, men även glass, spel och massa roligt! sådana kvällar borde man ha minst en gång i veckan! Det var så trevligt och roligt att jg inte var hemma förrän 20 i tre. Jag förväntade mig komma hem till ett sovande hushåll men möttes av ett halvvaket, tack vare ett fenomen, kallat LAN.
Nåja, det störde inte så det var bara att gå och lägga sig, och vakna ett X antal timmar senare.

Man vaknade och smög ner. Det man upptäckte först (förutom den sovande ynglingen i soffan) var den finfina väskan som gick i rött och blått. Jag blev kär. Visst var det ingen fin väska så, men jag såg möjligheterna. Nya resväskan, eller kanske en väska jag kan leverera daimkakor i?


Grillkväll och knästrumpor

Grillkväll ikväll med "gänget".
Ska bli väldigt trevligt tror jag. Jag och Linnea ska dela på ett köttbit vi inhandlar hos min bror på Kvantum (:
Har hunnit vara nere på stan idag med och då träffade man Amy på TorgEtt <3 Massa gulliga saker hittade hon ;) 
Och till och med jag hittade mig lite kläder som man kanske kan tänkas ta ut ur garderoben någon gång. Kanske hänga upp på väggen, ha som lakan eller till och med ha på sig... :)

Frågan ställdes till Linnea:
Är det porrigt med knästrumpor?

  <-- Nyinköpta saker 

Shopping på Netto pch brända köttbullar...

...är i princip vad dagen bestått av.
Började göra halva smeten till köttbullarna innan jag insåg att jag inte hade ägg hemma.
Varför lär jag mig aldrig att kolla om jag har allt hemma först?
Så det blev att avbryta smetgeggandet och cykla fort som fasen till Netto på min finfina cykel för att inhandla ägg. Tyvärr slank det ner en liten godispåse också. Kanske tröstätan, att jag redan då visste att köttbullarna kommer gå åt fanders?

I så fall var jag synsk! Till och med en blind skulle klaga på att de inte var runda, och de ville bara trilla isär hela tiden. Och det är självklart att jag bränner vid dem också! Mamma Scan hade mördat mig om hon såg dem.

Men nu var det såhär att jag var sjukt hungrig vilket gjorde att med hjälp av makaroner och ketchup hittade de missbildade, osmakliga köttbullarna ner till min mage och jag blev mätt.

Min käre bror valde pizza. Do I blame him?
NO!

//

Dyra saker det där...

Och jag pratar om hästgrejer.
Många bryr sig inte, men det gör jag.
Jag fick pengar nu när jag fyllde år, och det känns som om jag endast kommer att bränna dem på saker till ridningen.
Jag behöver en ny säkerhetsväst, nya ridbyxor (helst rutiga! säger bara yummie!), en jacka vore bra att ha, och så vantar, strumpor och någon tröja. Det kostar att rida mina vänner :) Men ack så roligt det är!

Från en transport till en annan. Min skrotcykel är cykelklar! Har fixat med bakhjulet idag och det kräver tålamod i massor! Men nu är den äntligen klar! Ska bara tvättas av rejält också ;)

Har hunnit vara ute i skogen också och leta kantareller. Jag och pappa hittade faktiskt en del och det är ju bara så gott!

Nu borde jag faktiskt bege mig bort från datormaskinen. Ska försöka övertala mor min att åka till Tingsryd i helgen! :)

//

Helgen som varit...

... har varit trevlig och det har ändå hänt lite!
Har tyvärr inte kommit in i den rätta bloggrytmen (som ni kanske märkt), men jag ska ge det lite tid! Någon gång borde jag väl kunna komma i närheten av något som kan kallas bloggare?
I alla fall hade jag tänkt lämna en kort resumé av helgen som varit. Bättre sent än aldrig, eller vad heter det?

I torsdags blev det som sagt Stadsfesten i Kalmar, och där träffade jag på en del människor jag inte sätt på väldigt länge! Och det var väldigt trevligt hela spektaklet, även om jag var trött. En söt kjol köpte jag också!
Nästa evengemang var på lördagen då ett gäng samlades hemma hos Simon för att ha allmänt trevligt. Tyvärr missade jag det eftertraktade Tjejsnack!
Söndagen ägnades åt sportens härligheter. Först var jag funktionär i stallet, där jag hjälpte till att bygga bana och föra protokoll i domartornet typ. Nya erfarenheter där! Och mina modiga vänner David och Simon vågade sig till stallet också!
Vi begav oss sedan (efter ett klädbyte för min del) och tittade på Rosen när han spelade fotboll. Vi (killarna) mumsade även på daimkakor :)

Och nu sitter jag här, och detta inlägget har tagit allt för lång tid att skriva, har gjort så mycket annat under tiden.

Jag slänger in en bild på min nya kjol med!



Ursäkta röran!

Kalmar Stadsfest, jobb och annat dylikt

Jobb idag då, precis som innan. :)
Bara det att istället för att missa bussen dit så missar man den hem :P Så går det när man packar upp finfina nya stövlar!

Lovade Linnea att vara hennes sällskap vid stadsfesten, eller ja, i alla fall en bit av den? :) Det blir antagligen RixFm och lite annat kanske?  Ska hämta en jättesöt kjol imorgon också!

Vad har ni för er nu kommande helg och allt? :) Tipsa gärna om något roligt!

//


I'm singing in the rain

Jag är en arbetande kvinna precis i början av min karriär.
Väldigt i början av min karriär.. :P
Min andra dag är avklarad och jag måste få lov att säga att jag är väldigt stolt över mig själv! :)

Fast dagen kunde börjat bättre, kul att det ösregnar och så, jag var överlycklig när jag tittade ut genom fönstret idag (Sarkasm!), men att missa en buss som inte ens går tar väl ändå priset?
Men till Kalmar kom jag tillslut, och även där öste regnet ner! Att ta tygskor idag var ett stort misstag vill jag lova.

Annars har jag idag inte haft mycket för mig. Tvingade ner mor till ÖoB för att köpa choklad! Patetisk man kan vara ibland, eller hur? Även en chipspåse åkte ner i korgen! Illa illa! Men vad är det man säger nu? Som sparris för själen eller något liknande? Det kan jag lova att det var!

//

Kalas avklarat

Nu sitter man här efteråt och bara flyter ut känns det som. För som alltid efter kalas är man fullproppad med mat och annan föda, som dock går i mer sötsliskig version. Man lär sig aldrig när man ska sluta proppa i sig!
När maten är slut kommer tårtan fram, och när tårtan har sköljts ner med tre glas cider dyker godisskålen upp...

Nåväl, jag fick fina presenter och pengar och det tackar jag för! :)

Lägger upp en bild på hur jag kan se ut när jag e kalasfin, bara för att jag lärt mig hur man gör ;)

Kalasfin

Kalas på G hos familjen Carlsson

Snart kommer gästerna...
...eller snart och snart, de väntas göra entré vid vår findörr vid halv två. Och tur är väl det, jag sitter här i endast t-shirt och trosor och har tagit en välförtjänt paus ifrån städningen.
Men resten av familjen städar för fullt! Och är det inte vid sådana här tillfällen man önskar att man var som Askungen eller Snövit som bara visslar en truddelutt och helt plötsligt kommer all världens snälla djur och hjälper till!


Vart är ni alla djur!?

//

Ny blogg och födelsedag.

Det är min födelsedag och vad gör jag?
Jag stickar.
Ja, förutom att trixa lite med den nyskapta bloggen då.
Jag stickar, jag har läst, och jag har städat lite (väldigt lite, motivationen infinner sig inte).

Jag har märkt att födelsedagarna betyder mindre och mindre med åren.
När man var liten kunde man knappt lägga sig ner i sängen och somna, och när man väl somnade vaknade man tidigare än tidigt, och givetvis innan man blev väckt av skönsång(?)!


Jag anser ändå att min dag har varit bra, trots att förväntningarna inte är lika höga som förr och själva känslan inte är lika stor.


Jag har fått en "ny" cykel, min förra blev stulen så det var en verkligt bra present.

Och jag vet hur mycket jobb pappa lagt ner på den vilket gör presenter ännu mer underbar!


Igår var första dagen på mitt jobb också, och där kan man snacka om att vara nervös innan! Men alla är hur snälla som helst och jag tror jag kommer att stormtrivas! Hoppas bara att jag lär mig fort!

Nej, nu är det dags att nana!
Godnatt
//


RSS 2.0