Let's Dance, host och fysik

Jag hostar fortfarande. Det är helt sjukt. Hela veckan har det hållit på, och hypokondriker som jag är lite smått så tror jag att jag snart bryter ett revben eller något. Så nu är jag hes, hostig och påd et snuvig. Tack kära simhall (ironi)!
Imorgon blir väl en helt okej dag ändå :) Blir besök på IKEA och äntligen inhandla de möbler som ska vara i mitt rum, sen på något sätt ska jag ta mig till Kalmar. Om det blir hem och mellanlanda först vet jag inte, men det märker vi väl ;)
I Kalmar ska vi käka lite och sedan ska vi gå och se The curious case of Benjamin Button vilket jag verkligen ser fram emot! Hoppas att jag inte hostar hela tiden bara ;)

Ikväl har varit Tv-kväll med mamma. Vi tittade lite på Let's dance och jag säger bara: Heja Morgan! Vilke kille alltså :)

Bror min är på 19 års kalas eller något liknande, och dit fick man ju inte följa med :P Och pappa har varit på hockey där Nybro faktiskt vann för en gångs skull! Grattis!

Måste sova, lång da gimorgon så...

Puss på er!

//

I did it!

Jag klarade av det. Livräddningen alltså. Jag klarade mvg-gränsen och jag är stolt! Riktigt stolt över mig själv faktiskt. Och nu får jag väl betala priset. Har hostat mycket mer än vanligt och har därför världens huvudvärk. Lucky me...

Och imorgon blir det läxförhör i matte, gehörs och musiklära och ensemble.Inte allt för jobbig dag i alla fall, fast jag har avbokat sånglektionen vilket är tråkigt. Har varken haft gitarr eller sång denna veckan, inte ens ridning. Ingen innebandy och inga pass vid på Friskis. Tråkig vecka det här! Vi får hoppas att  helgen blir bättre :) Just nu siktar det mot firande av Anna i Kalmar med bio och mat. Trevligt värre! :)

Puss på er!

//

Okoncentrerad

Varför kan jag inte fokusera på läxorna? Det behövs verkligen!
Jag är nog mer nervös inför Livräddningen imorgon än vad jag trodde. Jag har i alla fall en baddräkt som bara måste sitta på plats, så den kan ju inte trilla av. Men det är den där tidsgrejen. En minut och tio sekunder. På en minut och tio sekunder ska man simma 20 meter, dyka två meter och hämta någon boll, få en 40 kilo tung docka som du ska bärga tillbaka. Jag bara måste klara det. FInns ingen utväg.
Fast mamma förbjöd mig typ att sätta min fot i simhallen för att jag är så förkyld. Men hon behöver inte veta ;)

Hostar gör jag, fast inte lika mycket i alla fall så det är ju positivt...

Nehe, jag kan inte sitta här och söla, jag måste hoppa in i duschen och sen måste jag plugga och sen måste jag läsa och sen....

Hosta, det nya träningsredskapet!

Känner du dig omotiverad att ta dig till gymmet? Känns inte simhallen eller dylikt särkilt lockande? Jag har lösningen! Hosta, det nya träningsredskapet. Det tränar magen och sidorna. Du blir ävven genomsvett om det pågår hela dagen med endast 10 sekunders uppehåll mellan attackerna. Gratis!

Okej, ironi på hög nivå, men jag pallar inget annat. Är sjukanmäld för att jag itne har kunnat sluta hosta. Det har gått bra nu när jag låg i sängen å halvsov med katten, men nu har det börjat igen. Denna jävla hosta har rivit upp hela min hals känns det som! Och det jag är mest depp över är att jag inte sitter i skolan. Sjukt eller hur? Förut var man glad att få slippa skolan. Om jag missar en dag nu, så vet jag hur mycke tjag måste ta igen. Hemskt är det.

Och så blev jag obotligt sugen på Ben & Jerrys Kakdegsglass.
Vad gör man?

//

Sjön suger

Nu har jag inte ont i halsen längre, och det är ju positivt. För att sänka ner det en aning så hostar jag som en galning. Det går inte tio sekunder utan att jag måste hosta. Det killar ordentligt i halsen. Någon som har tips för det?

Sjön suger går på femman just nu, och vilket gulligt program! Johan Ulvesson och Lennart Jähkel är ett perfekt par! Det verkar inte vara så mycket matlagning egentligen, men de fyller upp det med annat mysigt och roligt istället :)

Aja, jag måste fortsätta att plugga matte nu känner jag. Den hänher över mig och det fridfulla livet jag levde i Göteborg är över för denna gången.

Puss på er!

//

Lucka

Tyvärr har det blivit en liten lucka i bloggen medan jag vistades i Göteborg. Det fanns helt enkelt inte tid till att skriva. Vi har haft så himla roligt! Jag och Hanna har shoppat loss och vi har umgåtts och haft trevlligt allihopa. Ätit på lagom flotta restauranger och varit i Partille. Just nu är jag bara så trött efter resan hem att jag inte orkar återge allt i minsta detalj. Jag lider av huvudvärk och halsont vilket inte är så roligt. Det förstörde nästan hela min dag igår. Tråkigt värre...

Nehe folket, nu ska jag nog gå och lägga mig. Ha det gött!

Puss på er!

//


Göteborg äntligen!

Sj är väl inte direkt kända för problemfria resor. I alla fall inte i mina kretsar. Och även denna resa skulle kantas av problem. Det börjar med att jag möter upp Hanna på stationen som direkt välkomnar mig med frasen: Det går inga tåg. 
Jahanehe tänkte jag då. Det blev väntan på stationen med bull-och-kakätning. Tillslut får vi ta en ersättningsbuss till Alvesta. Där får vi senare besked om att ett tåg väntar på oss. Lagom sura över bussfärden blir vi i alla fall lite glada (läs myyycket) över att få en egen, inglasad kupé :) Det kompenserade lite för bussfärden ändå. Nu, mer än två timmar efter väntad ankomst sitter vi äntligen här i Simons trea och kopplar av. 
Äntligen framme!

Puss på er!

//

Daimkakor och Göteborg.

Dagen har väl överlag varit helt okej. Kom hem till ett färdigtapetserat rum så nu har vi flyttat upp sängen. Känns skitbra rent ut sagt! Det är verkligen precis som jag såg det inne i mitt huvud :)

Annars har jag bakat daimkakor till morgondagens resa. Det blir att bjuda på både bullar och kakor på resan dit, för trevnadens skull.
För imorgon smäller det. Klockan 18 någonting lämnar vi Nybro station och vi anländer väl till Göteborg en tid efter det :) Det ska bli så härligt att få ge sig av en långhelg.

Men om ni ursäktar måste jag börja plugga lite matte, och kanske trycka i mig en lite matbit...
Vi höres förhoppningsvis imorgon.

Puss på er!

//

Ojojoj :D

Jag tror att mitt rum bli PRECIS som jag hade tänkt mig! Duktiga lilla mamma! <3


Har sovmorgon just nu, och det är så himla härligt! Ingen stress för fem öre. Jag har tagit det lugnt, ätit en härlig grötfrukost, gjort lite fysikuppgifter. Låt varje dag vara sovmorgon!

Puss på er!

//



Ompyssling tack!

Jag förtjänar det faktiskt! Det var ett ovanligt hårt innebandypass idag. Jag var utsatt. Boll på handleden som gjort att halva underarmen svullnat upp (kan knappt röra handen, skriver med en hand, om ni undrar alltså...), Boll rätt i pannan som har resulterat i fint mönster, och sist men inte minst en hjärnskaksvarning i form av smäll mot huvudet som flyttade käken två meter åt helt fel håll.

Jag förtjänar faktiskt att gnälla känner jag. Det är en sådan dag idag.

hej då!

//

På god väg...

Det har skett förändringar idag. Röda sådana.  Jag och mor har målat första lagret på väggen och jag längtar ännu mer till slutresultatet!

                 
Innan                                                                           Typ efter

Har inte bara målat väggar idag. Det har blivit besök på stadsbiblioteket där två stycken ovetandes Emmor satt och försökte orientera sig i stipendiernas djungel... Det var inte allt för lätt ska jag be att få tala om. Vi har i alla fall en del poteniella så nu ska vi skriva ihop en sjukt bra text och sen hålla alla våra tummar!
Jaja, det får väl räcka så länge antar jag :) Ska träna innebandy snart så jag kanske hör av mig senare efter det :) Det återstår att se ;)

Puss på er!
//


Fullspäckad dag!

Idag (olikt alla andra dagar) så har jag hunnit med mycket! Eftersom jag ligger och sover i finrummet på nedervåningen (som för övrigt inte har någon dörr) vaknade jag redan vid 9, då kära mor gick upp. Detta gjorde att jag gick upp mycket tidigare än normalt.
. och detta resulterade ju då i att jag hann med mycket mer än normalt.
Jag har gjort allt från takmålning och kurragömma. Mellan dessa aktiviteter ingår:
- Bakat bullar (till Göteborgsresan som går av stapeln på torsdag. Längtar!)
- Lagat mat.
- Tränat.
-Varit barnvakt åt lilla Alva
-Tittat på Pippi Långstrump (nostalgi)

Det är roligt att vara lite fullbokad. Sådär lagom ni vet...
Imorgon blir en bra dag. det känner jag på mig redan nu! Jag och Emma ska söka stipendie för vårt projektarbete. Det blir spännande. Vi hörs antagligen imorgon.

Puss på er!

//

P3 Guld

Mycket trevlig gala! Hoppas att ni inte har missat den! Jag kom in precis lagom till Hammerfalls uppträdande och har tittat sen dess. Mysigt :)

Puss på er!
//

Welcome to my new room!


Mina föräldrar är snälla.
De låter mig sova på skrivbordet istället för på golvet :)

Så, nu är vi äntligen på g med mitt rum! Spacklat och slipat var det här! I can't wait! :D

Husets telefonist

Det är jag det! Om ni någon gång ringer till familjen Carlssons hus så kommer antagligen jag att svara. Fråga mig itne varför, för det är sällan det är till mig. Typ en gång i veckan eller något... Jag får ta emot alla samtalen och vänligt lämna över luren, eller hälsa att de får ringa senare. Men inte nu längre! Jag ska vägra. Strejk!!

Dagen har annars varit bra. Inte tråkig, inte jätterolig, bara bra helt enkelt. Och ibland är ju det tillräckligt, eller hur?

Snart dags att nana. Efterlängtad sånglektion imorgon!


Puss på er!

//


Träning och Lars Winnerbäck

Hej alla glada människor!

Har er dag varit bra? Jag kan väl säga att min varit sådär... Om det inte varit för det förbannade fysikprovet så hade den varit mycket bättre! Sovmorgon, gitarrlektion och trevligt Bas-pass på friskis är ju inte helt fel, eller hur? Men nu tyngde som sagt fysikprovet ner. Jag har gått och mått så dåligt över detta prov hur länge som helst, så visst är det en lättnad att det är över, men det gick inte så bra som jag velat...

Jag må säga att det ändå kändes lite bättre efter gitarrlektionen som gick bra. Riktigt bra! Känns härligt!
Och det känns jätteskönt nu efter träningen, så e man bara sådär lagom slö och go. :) Har bara suttit framför Tv:n och glott. På Lars Winnerbäck faktiskt.
Jag kan inte säga att jag någonsin lyssnat på honom. Jag har dock hört en och annan låt. Men den här dokumentären som gick på ettan nyss var faktiskt riktigt trevlig, och en del av hans låtar är ju faktiskt riktigt fina! :)

Snart är det läggdags. Har bara fastnat i letandet efter den perfekta baddräkten. :)

Godnatt på er!

//

Solsken och biologilektion.

Sovmorgon idag. Härligt härligt! Och när jag väl gick upp fick jag ett obotligt leende på läpparna. Solsken. För hela slanten! Det var längesedan det kändes helt okej att cykla till skolan. Slask, halka eller bara svinkallt har liksom gjort den tråkiga resan ännu värre. Men idag var det plusgrader och som sagt solsken. Min dag hade inte kunnat börja bättre :)

Sedan var det första biologilektionen var idag och det ska bli hur kul som helst! I can't wait som man säger på ren svenska ;). Det känns som det är bioologin man väntat på att få läsa. Att det är anledningen till att man valde Natur från första början.

Nu väntar fysikplugg fram till 8 då det är dags att mosa lite killar i innebandy! :)

Puss på er! :)

//

Ny design!

Japp, jag drog tummen ur arlset och gjorde ett ansiktslyft här på bloggen! Det behövdes verkligen, då jag itne kan lura någon längre med mina höstfärger. Det är inte så varmt ute, hur mycket orange jag än lägger till!  Därför är det nu ett nytt tema, utan någon som helst koppling till årstid. Hoppas att ni inte tycker den är allt för ful!

Puss på er!

//

Tapeter

Har ni någon aning om vilken djungel det är gällande tapeter?
Jag (mamma) ska göra om i mitt rum. Jag vill måla rött och ha en svart fondtapet med mönster. Det finns en miljon tapeter som är svarta och som har mönster. Därför fick det bli en brun :) Jag hade seriöst kunnat gå hur länge som helst bland rullarna och kollat och kollat. Så jag fick bestämma mig för den som var helt okej (citat: Den kan jag faktiskt tänka mig att leva med).

Hur har första skoldagen varit då?
Jag tror inte att det finns ord för den...
Börjar morgonen med ett fyspass från avgrunden på idrotten. Kunde tyvärr inte ge 100% då jag hade så extremt ont i magen.
Dagen fortsatte med kort lunch och svenskalektion, vilket snabbt följdes av en lång engelskalektion. Vi fick tjocka klassiker att läsa till nästa vecka. Fun som man säger i Englandet! Sist men inte minst var mattelektionen med vår kära kustjägare (och matte lärare då förstås) Jens. Tillsammans denna termin har vi även fått ett antal killar från Teknik på släp. Blir en intressant upplevelse :)

Kul dag va?
Min hjärna snurrar, det suger tag i mina lår när jag reser mig och jag har ont i magen. Perfekt! Nu vet jag att jag lever ;)

Godnatt!

Dagen innan verkligheten.

Imorgon börjar skolan igen. Och visst är det som att gå tillbaka till den jobigga, krävande verkligheten? Så är det i alla fall för mig. Vi kommer inte direkt att mjukstarta. Sådant trams är förbi sedan länge. Det blir oftast ingen mysig liten pratstund som man ahde i grundskolan. Varför ska man berätta vad man gjort under lovet? Varför skulle läraren bry sig? Nu är det mer:
"Har lovet varit bra? Bra, då sätter vi igång."
Men det kan vara ganska skönt att kastas in i det jobbiga också. Då hinner man inte känna efter förrän långt senare.

Jag kan väl i alla fall undvara lite tid och berätta om mitt lov, som enligt mig varit lyckat!

Det har varit sena mornar, massa umgänge och lite plugg.
I måndags var vi hos Philip och firade en nybliven 18-åring och tittade på tattig hockeyfinal. Jag har sovit och vilat, men även varit i kalmar för jobb och shopping. Jag har haft två-dagars-kurs i ridning vilket innebar dressyr och hoppning. Dessvärre har jag inte kommit igång med någon träning, men det kommer det också! (har förnyat friskiskortet så nu jävlar!)
Självklart har jag firat Jul och Nyår också! Julen firades med släkt, medan det nya året invigdes med massa vänner!


Jag har säkert glömt saker som jag gjort på lovet, men min hjärna är lite tömd så jag orkar itne tänka längre :)

Jag hoppas att ni har haft ett lika underbart lov som mitt varit!

Puss på er!
//

Slödag nummer bortglömt.

Ännu en segdag till räkningen. Förutom när Becka kom hit och vi hade trevligt :) Vi var ute en stund och kollade in pulkabacken ;)  Sedan drack vi varm choklad med grädde. Inget mer onyttigt denna veckan i alla fall! Nu sitter jag och slöar framför Tv:n. Simpsons The movie gå visst...

Men jag hittade i alla fall en sak som jag tycker är extremt roligt! Och de tycker de på rix MorgonZOO också ;)
Har ni lika tråkigt som jag, är det i alla fall värt en titt (eller en lyssning...)
http://www.rixfm.com/webbradio/frameset.php?type=audio&id=3529&
Nu ska jag försöka att göra något av mitt liv. Värma lite bulgur och kött kanske? :)

Vi hörs!

//

Körslaget och Söndagsmiddag på en lördag.

Jaha nu sitter man här. Jag har pluggat i flera timmar och mitt huvud känns så himla tomt! Är det såhär det känns att vara lite smått underbegåvad? Jaja, jag bryr mig inte i vilket fall som helst. Nu slöar jag bara framför Tv:n och Körslaget. Någon mer än jag som tyckte Eriks låt var bra? så otroligt känslosam på något sätt.

Det var tydligen lan här inatt, så när jag kom hem efter "film"kvällen (som slutade med diabilder istället) var finrummet ockuperat av ett gäng grabbar. Trevliga pojkar det där, som enligt mig inte bör slösa bort sina liv framför datorn. Fast vad vet jag? Jag sitter ju och slösar tid nu ;)
Som tur var så stördes inte min skönhetssömn, vilket hade skapat dålig stämning om den gjort det...
Så lagom utvilad var det dags att bege sig till kära morfar för fin middag. Väldigt trevligt och gott! :)

Och nu sitter jag som sagt här... Avslutat plugget, missade innebandymatch, kanske ska på hockeykväll istället?

Så får det bli!

Puss på er!

//

Shoppingtur

Det har varit en underbar dag. Kallt som in i helvete, men det var riktigt trevligt att umgås med Linnea i Kalmar.
Och oj vad jag slösade pengar! Det känns inte så bra. Men rea är så himla roligt (och dessutom är jag faktiskt snål...)
Inget plugg har det blivit idag, och det lär inte bli det heller. Paniken bryter ut fullständigt!

Det blir filmväll och pizza när mörkret faller?



Shoppingdagen i sammanfattning.
Kjol - 199 kr (399 innan) MQ
Mössa - 65 kr (129 innan) Bik Bok
Tröja - 69 kr New Yorker
(Inhandlades även Bh och en styck mascara)
Linnea - gratis, Trevligt umgänge

Puss på er!

//

Jaha, nytt år nu då.

Jag har suttit och funderat på om jag ska lägga in bilder från gårdagen eller inte. Det känns så krångligt helt plötsligt, och det bör vara något jag planerat in...

Hur har första dagen på året varit för mig då? Tja... Den har inte varit annorlunda precis. Väldigt slö om jag får säga det själv. Åt budapestrulle och chips till frukost (lunch), har sedan legat framför tv:n hela dagen. Vid 4 tyckte jag det var dags att ta på sig lite kläder, och sedan började jag att plugga. Jag tänkte i alla fall börja, och jag försökte men det ville sig inte riktigt... Men vad gör man? Nu sitter jag istället här och glor lite halvt på E.T. Har glömt hur otroligt söt den lilla "varelsen" var!

Imorgon blir det Emma-Linnea dag i Kalmar. :) Måste hämta schemat och sedan har jag inte shoppat på typ hur länge som helst! Fast det blir väl mycket av det i Göteborg sen antar jag, men ändå!

Puss på er människor där ute!

//


RSS 2.0